KUĆA OD STAKLA

Ova neobična kuća je delo kompanije Santambrogiomilano koja pravi ekskluzivne proizvode od stakla koji mogu da se uklope u svim oblastima svakodnevnog života. Kuća nosi naziv „Jednostavnost“, a njena transparentnost je približava prirodi sa kojom „živi“ u harmoniji.

Providna staklena kuća omogućava vlasnicima da se potpuno stope sa prirodom koja ih okružuje. Svaka komponenta kuće je sastavljena od kaljenog i lamiranog stakla, koje daje ekstremnu čistoću i sjaj, koji je tretiran na poseban način da bi obezbedio apsolutnu sigurnost. Osim prizemlja. Kuća je idealna za život u hladnijim klimatskim uslovima, i napravljena je od debljih panela koji mogu da izdrže veće opterećenje, naročito od snega, a unutrašnjost kuće je dobro izolovana. Pritiskom na dugme, stakleni paneli se menjaju i navlači se klizna zavesa koja pruža privatnost, i može da odvoji jednu prostoriju od druge. U jednom trenutku imate 360° kontakt sa prirodom, a već u sledećem, navlačenjem zavese potpunu privatnost. Takođe, stepen providnosti stakla može da se menja pritiskom na dugme. Krevet na staklenom podu daje osećaj da lebdite iznad okeana.

Kuća predstavlja novi odnos između eksterijera i enterijera, nove ekološke dimenzije. Iako stabilan i dobar, projekat staklom ne prekida ukupnu precepciju prostora, a to što je projektovana u planinskom pejzažu, gde sneg može da pada mesecima, daje joj još moćniju strukturu nego da se nalazi negde pored mora.

Tipičan klijent za ovakvu kuću je onaj koji voli da je u kontaktu sa prirodom, koji koristi kuću da zadivi svoje prijatelje. Koji voli dizajn, ali takođe i jednostavnost.

E2 portal