A1 VODEĆI PROZJUMER U SEKTORU TELEKOMUNIKACIJA

Jedna od vodećih kompanija u oblasti telekomunikacija, A1, lider je u još jednoj oblasti – broju solarnih elektrana.

Skoro svaka druga solarna elektrana pravnih lica upisana u Registar kupaca-proizvođača Elektrodistribucije Srbije, pripada kompaniji A1 TOWERS INFRASTRUCTURE d.o.o.

Precizno, od 801 mini solarne elektrane pravnih lica upisane u Registru prozjumera, čak 325 instalirao je A1 koji time potvrđuje da je na dobrom putu da postane 100% zelena mreža. Solarne elektrane ukupne instalisane snage 3581.5 kW postavljene su širom zemlje, od Niša, do Sombora.

Do maja prošle godine, ovaj operater postavio je 5000 solarnih panela na baznim stanicama, ali nema nameru tu da se zaustavi. Kao deo A1 Telekom Austrija grupe, kompanija ne krije da ima ambiciozan cilj – da do 2030. godine dostigne klimatsku neutralnost kroz smanjenje karbonskog otiska i postepeni prelazak na obnovljive izvore energije.

Posvećenost A1 održivosti, društvenoj odgovornosti, očuvanju životne sredine i inovacijama postavlja visoke standarde u industriji, pozivajući ostale kompanije iz sektora telekomunikacija, ali i drugih oblasti, da slede njihov primer.

E2 portal (OIE)