BATERIJE PO NARUDŽBINI

Nedavno je kolega iz redakcije E2 portala imao potrebu za baterijom-akumulatorom, specifičnih gabarita i snage, i naravno, bila mu je potrebna u najkraćem roku (trebalo ju je smestiti na specifična električna kolica na 3 točka, u ograničenom prostoru).
Kolega se koristeći svoje veštine novinarskog istraživača dao u potragu putem interneta i telefoniranja, i ubrzo uvideo da iako ima dobavljača, nikako ne uspeva da nađe odgovarajući proizvod; ili nisu bili odgovarajućih gabarita, ili pak onih odgovarajućih nije bilo na stanju.
Tada smo stupili u kontakt sa preduzećem „SET BOJIČIĆ – Proizvodnja baterija i akumulatora“ iz Šapca i, nakon rešenog problema za našeg kolegu – 2 dana za izradu specifične Li-Ion-ske baterije (umesto stare olovne) i isporuku kurirskom službom, odlučili da predstavimo ovo mlado preduzeće.

„OD IGLE DO KOLOMOTIVE“ (NA BATERIJE)
Posao započinju nakon covid pandemije, u garaži (možda će ovo podsetiti na početke nekih svetskih giganata), a danas nakon 2 godine rada obavljaju poslove: popravki i servisa električnih automobila ili hibrida, mikromobiliti vozila, aku-uređaja, projektovanja solarnih sistema (on- i off-grid), kao i izrade baterija (za električna vozila, solarne sisteme, ili za neki od aku-uređaja).

U ovom trenutku, oni su jedina firma u Srbiji koja pruža kompletnu proizvodnju baterijskih paketa, od klasifikacije i testiranja ćelija preko izrade custom okvira za baterijske pakete do BMS elektronike koje po specifikacijama i merama. Poseduje aparate i uređaje najnovije tehnologije koji su sertifikovani i kalibrisani od strane renomiranih proizvođača. Takođe poseduje Analize o štetnosti Li-Ion ćelija, Li-Ion baterijskih paketa i Olovnih akumulatora od Anahem laboratorije kao i dozvolu od Ministarstva za životnu sredinu za skladištenje i reciklažu Li-Ion ćelija i olovnih akumulatora.

ZANIMLJIVE REFERENCE
Navodimo samo neke od zanimljivih referenci: izrada delova na 3D štampaču, Lego-akumulator, baterije za podvodni sportski skuter-dron i golf-auto, kao i reparacija solarnih panela sa fizičkim licima; baterije i servisi e-skutera i bicikala sa trgovačkim lancima; fijaker na akumulator za TOS Vranjačka Banja; horizontalna saobraćajna signalizacija (sa trostrukom uštedom baterija) za JP Novi Pazar put; sektor održavanja „Beograd na vodi“; i dr.

Više info na: https://izradabaterija.rs/

E2 portal