BEČ DOBIJA BICIKLISTIČKU STAZU DUGU 7 KM

Bečki biciklisti će uskoro iz okruga Donaustadt moći brzo i sigurno biciklom da dođu do samog centra grada. Beč za dve godine dobija svoju prvu mega-biciklističku stazu dugu čak sedam kilometara.

Nova biciklistička staza omogućiće stanovnicima 22. bečkog okruga Donaustadt siguran i brz dolazak u centar grada. Dvosmerne biciklističke staze široke 4,4 metra i nove zelene površine povezivaće ova dva dela grada.

Nova biciklistička brza staza

Za izgradnju ove biciklističke staze najvažnije je da će nastati dvosmerna biciklistička staza širine 4,4 metra. Važna novost je i to što će se između Dunavskog kanala i Pratersterna prenameniti jedna saobraćajna traka za automobile, dok će se postojeća biciklistička staza prema centru grada proširiti.

Deo ulice Praterstraße takođe čeka velika transformacija – biće u celosti ozelenjen i dobiće atraktivne travnate površine, cveće i ukrasno grmlje.

Proširuju se i postojeće biciklističke staze

Jedna od najčešće korišćenih biciklističkih staza je prošle godine zabeležila rekordan biciklistički saobraćaj od 1.143.595 biciklista (skok od 12 %).

Postojeće biciklističke staze na mostu Aspernbrücke i u ulici Aspernbrückengasse biće dopunjene dvosmernom biciklističkom stazom 2023. godine.

U 22. okrugu gradiće se nove biciklističke staze duž dva kilometra ulice Wagramer Straße. Prva faza izgradnje odvojene dvosmerne biciklističke staze počeće još ove godine.

E2 portal (Ekovjesnik)