EKO KUHINJE

Koncept projekta eko kuhinje često može da znači više od jedne stvari za različite ljude. Neki se fokusiraju na korišćenje održivih i organskih materijala, dok drugi žele da budu energetski efikasniji.

Trend zelene kuhinje nije samo ugradnja prirodnog i održivog nameštaja, on uključuje i manje elemente poput pribora za jelo, posuđa, osiguravajući da budu trajni, održivi i etički proizvedeni.

Odabir aparata koji su energetski efikasni je jedan od načina za uštedu energije i smanjenje računa za struju. Na tržištu postoji mnogo proizvoda sa posebnim eko funkcijama.

Kako se povećava potražnja za ekološki prihvatljivim materijalima, mnogi vlasnici odlučuju da preurede svoju kuhinju. Upotreba korišćenih materijala, a ne novih, postaje sve modernija, i sve je više recikliranih dostupnih proizvoda, kao što je otpadno staklo koje je pretvoreno u radnu ploču.

Takođe, više vlasnika kuća bira materijale koji imaju manji uticaj na životnu sredinu, kao što je sertifikovano drvo koje se koristi za kuhinjske ormare.

E2 portal