ELEKTRIČNI BICIKL STUDENATA ETF-A NAJBOLJI NA SVETU

Na ovogodišnjem takmičenju IFEC, koje je održano od 29. do 31. jula 2019 u Sjedinjenim Američkim Državama, naš tim sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, H-Bridiges odneo je istorijsku pobedu.

Tim sa ETF-a doputovao je u Medison 29. jula i to je bio ujedno i prvi dan takmičenja kada su studenti prezentovali svoj projekat – električni bicikl. Usledila su testiranja ovog projekta, a poslednjeg dana takmičenja bilo je ispitano kako se ovaj bicikl ponaša na terenu kada je i proglašen za pobednički projekat.

U timu koji je projektovao pobednički električni bicikl bilo je 14 studenata ETF-a koji su bili podeljeni u tri manja tima za hardver, softver, ali i marketing. Lider tima je Filip Cvejić, a ostali članovi tima su Ružica Cvetković, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovana Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevena Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo.

IFEC je svetsko takmičenje koje IEEE organizacija održava svake godine, okupljajući timove najprestižnijih svetskih univerziteta. Studenti dobijaju zadatak da izrade određeni uređaj energetske elektronike, koji mora zadovoljiti visoke standarde, i koji nalazi veliku primenu u sistemima obnovljivih izvora energije, električnim vozilima, punjačima, itd.

E2 portal   (Blic)