FESTIVAL BUDUĆNOSTI 4GAMECHANGERS

U Beču je održan međunarodni digitalni festival 4GAMECHANGERS koji okuplja stručnjake iz različitih industrija – tehnologije, medija, politike i biznisa, koji svojim govorom inspirišu hiljade ljudi širom sveta.

Na panelu pod nazivom „Od vizije do stvarnosti – tehnička rešenja koja će oblikovati naše društvo“ (From Vision To Reality-Tech Solutions That Will Shape Our Society) među govornicima je bila i Jelena Tadić, izvršna direktorka kompanije PPP Investment, koja je istakla da su tehnološka rešenja koja se primenjuju kroz model javno-privatnog partnerstva moćno rešenje koje vodi naše društvo u bolju budućnost. Jelena je navela da kombinacijom snaga javnog i privatnog sektora model JPP-a transformiše infrastrukturu, primenjuje nove tehnologije, dovodi do povećanja ekonomskog rasta, suočavanja sa društvenim izazovima i promoviše održivi razvoj.

„JPP je trenutno najbolje rešenje u Srbiji za oblikovanje bolje budućnosti, jer privatni partner donosi svoje znanje, iskustvo i inovativnu tehnologiju, i to je situacija gde svako dobija. Uz adekvatne strukture upravljanja i posvećenost javnom interesu, model JPP-a predstavlja budućnost. Srbija je lider u primeni ovog modela u regionu, te ćemo nastaviti da pripremamo projekte javno-privatnog partnerstva kako bi kvalitet života stanovništva bio ispunjen i poboljšan“, rekla je Jelena Tadić.

Učesnici ovog panela bili su i Kati Vidal (US Government), Juliana Rotič (Safaricom PLC), Valter Krajsel (neeom), Laura Farielo (Wien Energie), Aleks Briks (Canva) i Matijas Figl (Smart Digital). Svojim prisustvom su ovogodišnju konferenciju uveličali i austrijski kancelar Karl Nehamer i advokatkinja specijalizovana za međunarodno pravo i ljudska prava Amel Kluni. 4GAMECHANGERS je trodnevna konferencija – festival na kojem se diskutuje kako dosadašnja dostignuća utiču na budućnost, i predstavlja spoj zabave, muzike i promovisanja inovacija. Ovaj događaj inspirisan je činjenicom da digitalna transformacija predstavlja globalno dobro, doprinosi postizanju 17 ciljeva održivog razvoja, obnavljanju demokratskog diskursa i suočavanju sa globalnim krizama kao što su rat, klimatske promene, pandemije i ekonomske krize.

E2 portal