KONFERENCIJA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI U SEKTORU NEKRETNINA

Koliko je sektor neketnina spreman da odgovori na aktuelnu energetsku krizu? Da li gradimo energetski efikasne zgade i koliko smo napredovali u energetskoj sanaciji postojećeg građevinskog fonda? Koliko pametnim upravljanjem možemo da uštedimo energije u industrijskim, komercijalnim i stambenim objektima?

Ovo će biti glavne teme na konferenciji REMHUB 2022: DRIVING ENERGY EFFICIENCY IN REAL ESTATE, koja će se održati 30. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

U jeku energetske krize koja nas sve proziva da budemo odgovorni u korišćenju energije i da strateški promenimo odnos prema energetskom pitanju, konferencija REMHUB 2022 je prilika da saznate koja sve inovativna rešenja energetske efikasnosti možete primeniti u izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata, ali i kako napredan Facility Management (FM) može doprineti optimizaciji sistema i većoj uštedi energije.

Konferencija je namenjena svima koji shvataju odgovornost sadašnjeg trenutka i obavezu da energetska efikasnost postane standard u građevinskoj industriji i upravljanju komercijalnim, industrijskim i rezidencijalnim objektima.Pored panel diskusija i studija slučajeva, na konferenciji ćete imati priliku i za B2B susrete i umrežavanje sa predstavnicima građevinskih kompanija, proizvođačima energetski efikasnih sistema, predstavnicima firmi koje se bave projektovanjem i ugradnjom solarnih panela, arhitektama, FM menadžerima, predstavnicima banka, nadležnih institucija i organizacija koje podržavaju projekte unapređenja energetske efikasnosti.

Prvi panel, na temu „Zelena gradnja kao odgovor na energetsku krizu i zelenu tranziciju“, daće odgovore na pitanja koliko smo napredovali i izgradnji održivih i energetski efikasnih zgrada i koliko su važni primeri dobre prakse zelene gradnje za kapitalnu promenu kursa građevinske industrije i njene održive transformacije u budućnosti.

Tema drugog panela, „Inovativni sistemi za energetsku sanaciju i zgrade nove generacije“, otvoriće diskusiju o preko potrebnoj energetskoj sanaciji postojećih stambenih, industrijskih i komercijalnih objekata, koji su dokazano najveći „gutači“ energije. Saznaćemo kako se pristupa pravilnoj rekonstrukciji objekata, koliki su potencijali i mogućnosti korišćenja solarne energije kao rešenja za energetsku efikasnost i sigurnost i koji se inovativni sistemi energetske efikasnosti primenjuju u građevinarstvu.

Treći panel, na temu „Facility Management: pametno upravljanje za uštedu energije“, biće prilika da saznamo šta je energetski menadžment i kako optimizacijom i savremenim FM rešenjima možemo u okviru postojećeg energetskog sistema da obezbedimo maksimalnu uštedu energije i troškova u svim tipovima objekata.

Konferenciju REMHUB 2022 organizuje medijska kuća West Media World, uz podršku resornog ministarstva, Privredne komore Srbije, Saveta zelene gradnje Srbije i USAID-a. Partneri konfrencije su Delta Real Estate, CTP, Alumil, AFI Europe, Securiton, Granit Invest, MT-Komex, Charge&GO, IREP&West, Zabriskie i drugi.

Medijski pokrovitelj konferencije je Real Estate magazin, jedinstvena medijska platforma koja umrežava sve aktere u širokoj zajednici sektora nekretnina i građevinske industrije u zemlji i regionu.

Detaljan program konferencije, lista govornika i prijava za prisustvo na konferenciji dostupni su ovde: (https://konferencija.realestate-magazine.rs/sr ).

E2 portal