NAPREDNI SOLARNI GENERATOR KOJI BRŽE HVATA ČISTU ENERGIJU

Solarna energija i generatori bili su jedna od važnijih tema IFA 2022 u Berlinu, a kompanije poput Jackery Solar su pokazale prenosive elektrane i solarne panele.

Reč je o kompaniji koja je pre sedam godina osnovana u Kaliforniji, i koja se konačno širi na evropsko tržište. Solarni generator koji nude opravdava cenu, ističu, a kamperima će se posebno dopasti jer može da im produži vreme boravka.
Napredniji solarni generator koji su predstavili može brže da hvata čistu energiju, bilo gde i bilo kada a za punjenje mu je potrebno manje od dva sata. Takođe, ni oblačno vreme više nije problem.

Jackery-ev 1000 Pro je zapravo jedinica velikog kapaciteta od 100V. Kada je priključen na četiri solarna panela od 200 V, potpuno će se napuniti za 1,8 sati. To je veliki napredak imajući u vidu činjenicu da je za tipično punjenje baterije potrebno oko 10 sati. Iako je idealan za kampovanje ili duga putovanja, namenjen je i potrošačima koji žele da štede energiju, ali i onima koji žive u područjima sa ekstremnim vremenskim prilikama.

Da su pobrali sve simpatije učesnika sajma, govori i podatak da su nagrađeni sa čak četiri medijske nagrade.
– Primetili smo da ovaj biznis brzo raste, a to je povezano sa energetskim izazovima, takođe. Nemačka će nam biti verovatno najveće tržište, ali gledajući dalje u budućnost, i Velika Britanija razmišlja slično. Srbija takođe. Širimo naš čitav posao u Evropi gde god se pruži prilika, a što se tiče vaše zemlje, vidim da se ovaj posao i tamo polako razvija.Tražimo nekog ko razume naše poslovanje, i tražićemo takve lokalne partnere – rekao je za Telegraf Biznis Ricky Ma, direktor kompanije.

E2 portal (Telegraf)