ODRŽAN PRVI INKLUZIVNI EKO FESTIVAL ZA CELU PORODICU

Brojni Beograđani su 23. marta posetili porodični festival u Beogradskom marketu na Dorćolu, i donošenjem čepova i učešćem u interaktivnim radionicama podržali osobe sa invaliditetom i zaštitu životne sredine.

Čep fest 2019 je okupio preko 20 organizacija koje su svoje delatnosti predstavile kroz brojne edukativne, sportske, ekološke i aktivosti za decu. Podršku organizaciji je pružilo 40 volontera. Ovom prilikom sakupljeno je oko 500 kg čepova, a najvrednijim sakupljačima dodeljene su nagrade, navodi se u saopštenju.

Na bini se sve vreme održavao bogat muzičko scenski program. Najmlađim učesnicima je podeljeno 360 poklon paketića, kao i zahvalnice za učešće u igrama. Na manifestaciji je dodeljeno jedno ortopedsko pomagalo-kolica a na sajtu Udruženja Čep za hendikep u toku je otvoren konkurs za dodelu nove ture pomagala.

Posebna atrakcija je bio bicikl koji presuje limenke a ovogodišnji Čep fest je posetio pevač Željko Samardžić, koji je prijatno iznenadio posetioce deleći autograme i diskove.

Udruženje Čep za hendikep već sedmu godinu u saradnji sa brojnim kompanijama, školama, vrtićima i drugim institucijama, ambasadama i pojedincima uspešno realizuje filantropsko ekološku inicijativu prikupljanja čepova čijom se reciklažom nabavljaju ortopedska pomagala.

Prijatelji Čep festa 201 bili su: Beogradski market, Delfi, Laguna, Bambi, Frikom, Coca Cola, Rosa, Miško komerc, Granplast, Dijamant, Henkel, Nelt, Recan, Sekopak, Kliping i mnogi drugi…

E2 portal   (Ekapija)