POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC NOVOG PROIZVODNOG POGONA FABRIKE MIONI

Foto: Miodora Bozar

U fabrici za proizvodnju mineralne vode i bezalakoholnih pića Mioni u selu Ključ kod Mionice, postavljen je kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će povećati kapacitet fabrike sa 250 miliona litara na 450 miliona litara godišnje.

Mioni u širenje pogona investira 16 miliona evra. Ovo ulaganje omogućiće da površinu objekta poveća sa trenutnih 7.500m2 na ukupno 14.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora.

“Ponosni smo što smo u proteklom periodu, zajedno sa našim partnerima ostvarili ozbiljan rast u segmetnu mineralne vode i bezalkoholnih pića.  Mioni danas uspešno razvija svoje brendove, ali i prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Sa zadovoljstvom želim da najavim novi investicioni ciklus. Cilj nam je da značajnim ulaganjem u najsavremenije tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta ostanemo pouzdan i efikasan partner našim kupcima, da osvojimo nove potrošače, nova tržišta i da kreiramo nove trendove. Duboko verujem da ćemo ovom investicijom i daljim razvojem fabrike Mioni doprineti razvoju i celog Kolubarskog okruga”, kaže Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni.

Očekivanja su da godišnja proizvodnja sa 140 miliona litara u ovoj godini do 2028. dostigne čak 330 miliona litara. Otvaranje novog pogona je planirano za maj 2024. godine.

Postavljanje kamen temeljca pozdravio je i predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je ovu investiciju ocenio kao značajnu za razvoj čitavog okruga.

E2 portal