PRUŽIMO KORAK ZAJEDNO!

Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka Nurdor je pokrenulo akciju „Pruži korak“ namenjenu prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice u kojima se mališani bore protiv malignih bolesti.

Pre tri godine, humanitarnom šetnjom od Beograda do Niša, volonteri Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su, „prodajući“ svoje korake društveno odgovornim kompanijama i pojedincima, prikupili više od 3 miliona dinara za izgradnju hematoonkološkog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Ove godine svi smo pozvani da im se u sličnom poduhvatu pridružimo, a oni kreću iz Niša ka Beogradu i njihov dolazak se očekuje 26.septembra.

Sve što je potrebno je da na svoje mobilne telefone instaliramo aplikaciju „Pruži korak“, dostupnu na Play i App Store od 16. septembra, i da hodamo! 
Aplikacija broji korake koje napravimo tokom dana. Za svaki pređeni kilometar, donatori iz Srbije će u naše ime uplatiti 100 dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu.

Šta je Roditeljska kuća?
U Srbiji ima pet Roditeljskih kuća, tri u Beogradu, i po jedna u Nišu i Novom Sadu. One pružaju ono osnovno što je porodicama potrebno kada dovedu decu na lečenje u veliki grad: smeštaj, da i roditelji i dete budu zbrinuti i da ne razmišljaju o finansijama, a Nurdor obezbeđuje i prevoz na terapije. Porodice dolaze iz malih mesta, u veliki grad, koji je veoma skup, a Roditeljska kuća baš zato i postoji: da bi se osećali kao kod svoje kuće, i da deca zadrže detinjstvo i roditelji dostojanstvo – objasnila je Tamara Klarić u maju, na promociji nove šetnje „Pruži korak“.

E2 portal