SOLARNI KALKULATOR DOSTIGAO 75.000 KORISNIKA

Solarni kalkulator (solarnikalkulator.rs) sve više koriste potencijalni investitori u solarne sisteme, kao i izvođači radova, a svi oni se nalaze u celoj Srbiji. Trenutno platforma ima 75.000 korisnika, od toga 30 izvođača radova.

Sve više lokalnih elektro kompanija preusmerava svoja poslovanja u solarnu industriju.

Platforma se pokazala korisnom i za izvođače, jer na ovaj način dobijaju uvid u potrebne sisteme i time lakše pripremaju ponudu za izvođenje.

Solarni kalkulator je namenjen svim potencijalnim investitorima koji žele da ulažu u solarne sisteme. Kalkulator omogućava da se na jednostavan način dobiju informacije o potrebnoj snazi sistema u odnosu na potrošnju objekta i mogućem kapacitetu u odnosu na veličinu objekta.

Rezultat proračuna daje informacije o tome kolika je potrebna investicija, kolike su moguće uštede i period isplativosti. Mogu se pronaći informacije o proceduri za priključenje na mrežu/zameni brojila i potpisivanju ugovora o kupcu-proizvođaču sa EPS-om. Na kraju, investitori se mogu informisati o mogućim izvođačima radova i ponudama koje banke daju za finansiranje.

E2 portal