STAMBENI KOMPLEKS ENERGOPROJEKT SUNNYVILLE U BEOGRADU

Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centra udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

U kompleksu su ugrađeni Velux prozori. U većini stanova su ugrađeni modeli GLL iz segmenta Standard Plus – sa trostrukim staklom i sistemom Termo tehnologije. U svim penthouse-ima su ugrađene i kombinacije sa vertikalnim VFE elementima, koji su dizajnirani za ugradnju direktno ispod Velux krovnih prozora. Pošto se prostiru skroro do poda, pružaju sjajan pogled, dovoljno prirodnog svetla i „otvaraju“ životni prostor.

Kako bi tokom cele godine bila prijatna temperatura, na sve prozore su postavljene spoljne mrežice MHL, koje služe kao zaštita od toplote i pregrevanja, i pozitivno utiču na komfor u prostoru, naročito u letnjim mesecima.

Vodilo se računa i o potpunoj privatnosti ljudi koji treba da žive u ovom prostoru, tako da su ugrađene i unutrašnje roletne RFL u bež boji. Roletne ublažavaju sunčevu svetlost i sprečavaju odsjaj.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

E2 portal