STRAWBERRY ENERGY POSTAVIO PLAMETNE KLUPE U LONDONU

pametne klupe
Strawberry energy postavio pametne klupe u Londonu

Solarne Strawberry Pametne Klupe, novi proizvod domaće ekipe Strawberry energy, juče su premijerno postavljene na četiri lokacije u Canary Wharf poslovnoj četvrti Londona.

Strawberry Pametna Klupa je novo tehnološko rešenje kompanije Strawberry energy za potrebe gradova budućnosti. Uz pomoć solarne energije pruža uslugu besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablića, USB-a i wireless punjača. Pored ove funkcije, Strawberry Pametna Klupa sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju, dok korisnici mogu da se posluže i ugrađenim dugmetom putem koga mogu da pozovu Centar za pomoć.

Miloš-Milisavljević, direktor i osnivač Strawberry energy kaže da su u pregovorima sa još nekoliko kompanija i opština u Londonu, i očekuju da postave još 10 Strawberry Pametnih Klupa do kraja godine.

Strawberry je do sada postavio svojih 17 Drveća, javnih solarnih punjača i WiFi stanica, u 15 gradova i jedan je od globalnih pionira u kreiranju proizvoda za pametne gradove. Iako sve popularnija, ova oblast zahteva dosta vremena i čekanja, jer je pre svega oslonjena na saradnju sa javnim sektorom, koji obično poslednji uhvate korak sa inovacijama. S druge strane, u poslednjih godinu dana je evidentan značajan napredak ove ekipe i da se strpljenje isplatilo.
Strawberry energy pobedio je na Verge Accelerate 2014 takmičenju u San Francisku, proglašen za jednu od Top 10 urbanih inovacija na Samitu pametnih gradova u Dalasu u Teksasu, a prošle godine je podigao investiciju od 100.000€ od bugarskog Elevena.

E2 vesti   (Startit.rs)