TALENTOVANE NIŠLIJE OSMISLILE APLIKACIJU ZA ONLAJN KUPOVINU PATIKA

Dimitrije Jovanović, Ilija Nikolić i Jovan Marinković iz Niša budući su građevinski inženjeri, koji su osmislili aplikaciju koja će milionima ljudi širom sveta pomoći prilikom kupovine patika onlajn.

Produžena stvarnost i veštačka inteligencija „upakovani“ su u njihovu aplikaciju, koja za samo nekoliko minuta određuje tačan broj patika za određeni model, a odmah ćete moći da vidite i kako vam stoje.

Mladi istraživači su do ovog rešenja došli tragajući za novim modelima patika, dok čekaju njihovo pojavljivanje na srpskom tržištu.

– Svi znamo koji broj patika nosimo, ali se to ne slaže uvek sa numeracijama proizvođača. Problem je pogoditi meru pri kupovini posredstvom interneta. U prodavnici svaki par možete da probate, a onlajn ste morali da strepite da li ste pravilno izmerili stopala – kaže Dimitrije.

Ubuduće, kada potencijalni kupac odabere određeni model, biće dovoljno samo da pametni telefon sa niškom aplikacijom prinese stopalu, pa da odmah vidi broj patika koji nudi konkretni proizvođač.

Zahvaljujući ovoj inovaciji, Dimitrije, Ilija i Jovan su pre tri meseca postali novi stanari Startap centra u Nišu, koji podržava još desetak kompanija iz oblasti naprednih tehnologija.

Svesni toga da su osmislili nešto što je jedinstveno u svetu, već su na dobrom putu da pronađu partnere koji će ih podržati u nastojanjima da se njihova aplikacija nađe na tržištu.

E2 portal   (Novosti)