TOKOM APRILA NOVI POZIV ZA SUBVENCIJE ZA ENERGETSKU EFIKASNOST

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović najavila je da se tokom aprila očekuje raspisivanje novog javnog poziva za subvencije u programu energetske sanacije zgrada za jedinice lokalne samouprave, a zatim tokom leta i za građane.

„Apelujem na sve gradove i opštine da se prijave na ovogodišnji javni poziv, jer smo obezbedili dovoljno sredstava a interesovanje građana je ogromno. Nadam se da će se i druge gradske opštine iz Beograda prijaviti kako bi što veći broj Beograđana dobio subvencije“, poručila je ministarka juče nakon obilaska dva domaćinstva u beogradskoj opštini Palilula u kojima su završeni radovi na energetskoj sanaciji zahvaljujući subvencijama.

Ona je podsetila da je u saradnji sa Svetskom bankom obezbeđeno dovoljno novca za subvencionisanje mera energetske efikasnosti i da će u roku od četiri godine oko 50.000 domaćinstava biti energetski sanirano uz podršku države.

„Ministarstvo je u saradnji sa opštinom Palilula prošle godine izdvojilo više od 17 miliona dinara za subvencije unapređenja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Na Paliluli smo potpisali 154 ugovora“, kazala je Đedović Handanović, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je posetila Slobodanku Stajić i Veru Krivokapić kako bi se lično uverila u efikasnost procedure i navela da su u oba domaćinstva zamenjeni prozori za samo nekoliko dana od dana uvođenja izvođača u posao i već su vidljivi prvi efekti smanjenja potrošnje energije.

E2 portal (Beta)