TRENDOVI U DIZAJNU ENTERIJERA ZA 2019.GODINU

Godina je na izmaku, svode se računi i prave se planovi za narednu godinu. Mi vam dajemo spisak zavidnih trendova u dizajnu enterijera za 2019.godinu.

Boja godine

Boja, koja će obeležiti 2019.godinu je žad zelena. Odlično se kombinuje sa mat crnom, ali i sa elementima visokog sjaja.

Materijali i obrade

Svake godine vidimo značajan napredak u upotrebi i proizvodnji materijala. Dizajneri predlažu da stolovi budu ovalnog oblika, napravljeni od kaljenog stakla i da imaju asimetrične nogice.

Multifunkcionalni nameštaj

Kako sve više ljudi gravitira urbanom, gradskom stanovanju, logično je da i dizajneri shvate potrebu za pametnim, višenamenskim nameštajem, koji ne zauzima mnogo mesta. Nameštaj koji može da se prilagodi različitim prostorima, čini jedan od najpopularnijih trendova 2019.godine.

Boho se vraća

Boho stil zaista nikada nije ni potpuno nestao, ali sada se vraća na velika vrata. Može lako da postane deo vašeg doma, a donosi notu hirovitosti, koja je bila dugo odsutna sa dizajnreske scene.

Kupatilske pločice

U narednoj godini, biće popularne pločice od granita, mermera, kvarca.

Ukrašeni plafoni

Od ekspresivno oslikanog do lakiranog, od tapaciranog do oblikovanog, mnogo toga može da se kaže o vizuelnom uticaju plafona. Može da učini da prostorija izgleda veće, svetlije, i što je najvažnije, upečatljivije.

Nameštaj zaobljenih linija

Bio je popularan 60-ih godina, i od tada je ismevan. Zakrivljeni, mekani nameštaj je imao uticaj na dizajnere, jer su rigidne linije već nekoliko decenija u centru pažnje i došlo je do zasićenja.
Videli smo zakrivljene linije na stolovima, tepisima, ali njihov povratak na sofe i kaučeve, čini ih jednim od najintrigantnijih trendova u dizajnu enterijera.

Eco-friendly

I na kraju, ali nikako najmanje važan, trend koji populariše ekologiju i zdrav način života sa minimalnim štetnim uticajem na životnu sredinu. To uključuje ostatke materijala koji mogu ponovo da se koriste, pametne uređaje koji štede energiju, zelene zidove.

E2 portal (decoraid)