U OBRENOVCU SE POSTAVLJA LED RASVETA

Kompletna rekonstrukcija osvetljenja na delu Gradskog trga pored Gradskog parka započela je prema projektu Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca. Radovima će biti obuhvaćeno 10 svetiljki u travi, 15 u pergolama, 12 u behaton pločama i 22 na stubovima.

Zoran Prvulović, šef elektro službe Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, istakao je da su postojeći stubovi i svetiljke morali biti zamenjeni zbog nemogućnosti nabavke rezervnih delova.

Takođe i slabo osvetljeni deo Trga biće dodatno osvetljen. Novi metalni stubovi su visine četiri metara i znatno su čvršće konstrukcije nego stari. Demontirani, ispravni stubovi i svetiljke biće lagerovani u magacinu Javnog preduzeća za izgradnju i koristiće se kao rezervni delovi za osvetljenje na drugom delu Gradskog trga, navodi se na sajtu Javnog preduzeća.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Milan Marošanin osvrnuo se na ekonomski aspekt rekonstrukcije i napomenuo da su nove svetiljke savremene i izrađene u LED tehnologiji. Znatno su manjih snaga nego prethodne, a zadržava se isti osvetljaj. Na taj način će se ostvariti značajne uštede u potrošnji električne energije.

E2 portal – Ekapija