ZELENA KUĆA MESECA

Održivi dizajn nije uvek vezan za visokotehnološke uređaje i najmoderniju tehnologiju, često je eko arhitektura ta koja daje glavni pečat u stvaranju zelenih kuća. Kuća, koju smo odabrali za vas, nalazi se u Nju Saut Vestu, u Australiji. Predstavlja spoj modularne lakoće, modernog komfora, oštrog dizajna i eco-friendly karakteristika. Ova modularna kuća je napravljena za šest nedelja i postavljena na željenom mestu, na plaži.

Kuća je izgrađena od sertifikovanog drveta iz održivih šuma i metalnih panela, koji štite od jakog vetra sa okeana.
Najupečatljiviji detalj je zeleni krov koji kući daje prelep izged. Zeleni krov nije samo estetski dodatak, pošto kontroliše temperaturu unutar kuće, smanjuje oticanje kišnice i omogućava kući da se savršeno uklopi u zeleni pejzaž.

Prostire se na 106 m2 i ima sve što je potrebno za jedan moderan i funkcionalan dom – otvoren dnevni prostor, sa dosta dnevnog svetla, živopisnu kuhinju u narandžastoj i plavoj boji sa modernim aparatima koji štede potrošnju energije i dve spavaće sobe koje su opremljene nameštajem od recikliranih materijala.
U unutrašnjosti kuće su korišćena prirodna ulja i boje sa niskim VOC materijama. Sa južne strane su manji prozori, dok su na severu veći, za što bolji pristup dnevnom svetlu.