ZREANJANIN STOPIRAO ZAHTEVE ZA ENERGETSKU SANACIJU ZBOG VELIKOG BROJA PRIJAVA

Javni poziv Zrenjanina za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova trenutno je stopiran zbog količine prijava građana kojim je dostignut iznos sredstava opredeljenih pozivom, saopšteno je na sajtu ovog banatskog grada.

Obaveštenje o tome uputila je Komisija za realizaciju mera energetske sanacije u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost“ Zrenjanina, a koja je i raspisala pomenuti javni poziv.

– Trenutno Komisija na terenu proverava ispunjenost tehničkih uslova prijava građana. Kako je predviđeno, ukupno planirana bespovratna sredstva koje grad zajedno sa sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike dodeljuje putem ovog poziva iznose 30 miliona dinara, a planirano je da prijave traju do utroška sredstava, a najduže do 31. decembra ove godine. Za poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova i prošle godine vladalo je veliko interesovanje građana. Tada je za subvencionisanje mera energetske efikasnosti ukupna vrednost potpisanih ugovora iznosila 69,942 miliona dinara, od čega je Uprava za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti opredelila 14.3 miliona, Grad Zrenjanin 14,9 miliona dinara, a ostalo su sredstva građana – podseća se na sajtu grada.

E2 portal