AKCIJA „PARKIRAJ I BICIKLIRAJ“ U NIŠU

Oni koji ostave automobil i plate 40 dinara na parkiralištu Čair u Nišu, mogu da uzmu 2 bicikle i da ih koriste dok su im kola na parkingu. Građanima će na raspolaganju biti 26 bicikala, svakog dana u nedelji od 9 do 21 sat.

Kome dosadi auto ili želi da izbegne saobraćajne gužve, može da se posluži biciklom. Potrebno je da kod sebe ima ličnu kartu, da je stariji od 18 godina, a bicikle može koristiti samo dok mu je auto na parkingu.

Dejan Dimitrijević, direktor Parking servisa, preduzeća koje je obezbedilo ovu uslugu Nišlijama, kaže da se ovim ukazuje na svest o ekologiji.

– Nastavljamo sa širenjem ideje čiju smo realizaciju započeli prošle godine, odnosno podizanje svesti građana o značaju očuvanja ekološkog sistema i štetnosti izduvnih gasova automobila po zdravlje građana – navodi Dimitrijević.

Ukoliko bude interesovanja Nišlija, Dimitrijević najavljuje da će iznajmljivati i dečje bicikle.

Usluga „parkiraj i bicikliraj“ biće na raspolaganju Nišlijama od 1. aprila do 1. novembra, a i duže ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Inače, građani koji iznajme bicikl dužni su i da ga vrate u neoštećenom stanju. Bicikli imaju obeležja Grada i Parking servisa, koštali su 600.000 dinara, navode iz Parking servisa, a kupljeni su iz prihoda ovog javnog preduzeća.

E2 portal   (Južne vesti)