BESPLATNA PLATFORMA O ODRŽIVOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA U SRBIJI

Foto:Smart Kolektiv

Akademija održivosti, besplatna edukativna onlajn platforma posvećena potrebama održivosti malih i srednjih preduzeća, od sada je dostupna i u Srbiji, saopštila je danas organizacija Smart kolektiv.

Cilj Akademije održivosti je da se malim i srednjim preduzećima omogući pristup relevantnim informacijama, saznanjima i alatima o održivosti u poslovanju, a omogućava učenje u sopstvenom ritmu.

U saopštenju se navodi da je, pored Srbije, Akademija sada dostupna i u Bugarskoj i Hrvatskoj, nakon velikog interesovanja i sjajnih rezultata u Rumuniji.

Platforma će ove godine ponuditi dva glavna kursa i postepeno proširivati svoje resurse u skladu sa specifičnim poslovnim potrebama u svakoj zemlji.

Preduzeća koja završe prvi kurs „Uvod u održivost“ moći će da izgrade svoju strategiju održivosti na osnovu akumuliranog znanja, dokumenata i šablona koji su im obezbeđeni.

Drugi kurs je fokusiran na „Održivost u HoReCa industriji“ i to je prvi u nizu kurseva razvijenih za određene ključne industrije i detaljno istražuje specifične potrebe malih i srednjih preduzeća u HoReCa sektoru, prikazuje relevantne lokalne studije slučajeva i nudi pažljivo odabrane informacije zasnovane na uvidima ključnih eksperata, kako lokalnih tako i međunarodnih.

Akademija održivosti kreirana je uz podršku Coca-Cola Fondacije i lansirana je 2023. godine u Rumuniji od strane organizacije Social Innovation Solutions (SIS) koja osnažuje pojedince i organizacije da razviju održiva rešenja. U prvih 10 meseci, više od 12.000 rumunskih malih i srednjih preduzeća se registrovalo na platformi.

Nacionalni partner za tržište Srbije je Smart kolektiv.  

E2 portal (Beta)