DVE ŠKOLE U BEOGRADU DOBIJAJU SOLARNE PANELE

Beogradski sekretarijat za energetiku raspisao je javnu nabavku za kupovinu solarnih panela za javne objekte, odnosno za Školu za dizajn tekstila na Voždovcu i Osnovnu školu Branko Radičević na Novom Beogradu.

Predmet javne nabavke je izrada tehničke dokumentacije, pribavljanje dozvola, statički proračun, isporuka i montaža opreme, kao i puštanje u rad solaranih fotonaponskih elektrana na krovovima škola.

Na krovu Škole za dizajn tekstila potrebno je isporučiti i montirati elektranu instalisane snage invertora od 90 kW i snage solarnih panela 104 kWp.

Javnu nabavku je potrebno sprovesti u cilju uštede električne energije za školske objekte, jer se preko fotonaponskih solarnih kolektora vrši konverzija solarne energije u električnu energiju. Radi uštede električne energije, veoma je značajno postavljanje solarnih kolektora na javnim objektima (škole, vrtići, sportski centri), jer je tada javni objekat– kupac/proizvođač električne energije koristi u trenutku proizvodnje, a viškove električne energije uskladišti u elektroenergetskom sistemu Srbije do trenutka kada mu je energija potrebna, ističe se u tenderu.

Ponuđač koji bude izabran, dužan je da posao obavi najkasnije u narednih godinu dana od dana uvođenja ui posao.

Rok za dostavljanje ponuda je 21. oktobar. 2022.

E2 portal (eKapija)