EKO RADIONICE U OPŠTINI STARA PAZOVA

Prve radionice u okviru projekta ,,Eko Srbija” održane su u opštini Staroj Pazovi. Cilj projekta je podizanje svesti mladih o ekologiji, zaštiti životne sredine i važnosti očuvanja prirode. Tokom radionica, deca su imala priliku da istraže fascinantni svet biodiverziteta i da razmotre značaj prirode za naše živote. Razgovori su bili usmereni na faktore na koji način čovečanstvo negativno utiče na prirodu, ali i potencijalna rešenja za zaštitu i očuvanje našeg okruženja, poput korišćenje obnovljivih izvora energije kao što su vetroparkovi i unapređenje energetske efikasnosti.

,,Radost i interesovanje dece tokom naših eko-radionica je ohrabrujuće. Svesni smo da je obrazovanje ključno za stvaranje generacija koje će aktivno raditi na očuvanju naše planete. Kroz projekat ,,Eko Srbija”, verujemo da ćemo inspirisati mlade da postanu ekološki osvešćeni građani koji će preduzeti korake ka održivijoj budućnosti“ izjavila je predsednica Udruženja Envision Eco Serbia, Natalija Stanković.

Udruženje Envision Eco Serbia želi da zahvali Opštini Stara Pazova i direktorima škola u kojima su eko-radionice održane. U narednom periodu radionice će biti održane u nekoliko gradova i opština Srbije inspirišući mlade da se pridruže borbi za očuvanje naše planete.

E2 portal