ENERGETSKA SANACIJA OSNOVNE ŠKOLE U UŽICU

Radovi u okviru projekta energetske sanacije „Prve osnovne škole kralja Petra II“ u Užicu vrednosti 66 miliona dinara treba da počnu narednih dana, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović.

Kazala da će sancija te škole koja iduće godine slavi 140 godina postojanja, za oko 40 odsto smanjiti potrošnju energije, saopštilo je Ministarstvo.

Đedović Handanović je podsetila da se racionalnijom potrošnjom energije smanjuje i emisije štetnih gasova i čuva životna sredina.

Ministarka je u Užicu posetila i novoizgrađenu trafostanicu „Užice 2“, u koju je „Elektrodistribucija Srbije“ uložila 488 miliona dinara.

U saopštenju piše da će ta trafostanica do kraja oove godine biti priključena na mrežu i obezbediće sigurnije i pouzdanije napajanje za 70.000 stanovnika Užica strujom.

Do sada se celo Užice strujm napajao samo iz jedne trafostanice, „Užice 1“, izgrađene 1974, a nova trafostanica obezbediće rezervno napajanje za celokupnu potrošnju tog grada prilikom kvarova i radova.

E2 portal (Beta)