ENERGETSKI EFIKASNO PREDGRAĐE MILANA

Nova milanska rezidencijalna četvrt SeiMilano sa brojnim sadržajima, javnim zelenim površinama, prodavnicama i coworking prostorima gradiće se prema fantastičnom projektu arhitektonskog studija Mario Cucinella Architects.

Projekat je planiran još u periodu pre izbijanja pandemije koronavirusa, ali čini se da je svojim savremenim rešenjima predvideo sve veću potrebu za prijatnim i sigurnim životom u prirodnom okruženju prostranih javnih i zelenih površina.

Izgrađeni deo kompleksa imaće ukupnu površinu od 330 000 m2, a budući vlasnici stanova i korisnici poslovnih prostora uživaće u neposrednoj blizini parka koji nastaje na površini većoj od milanskog parka Sempione.

Projekat SeiMilano pokrenut je na inicijativu građevinskih kompanija Borio Mangiarotti i Värde Partners, koje u njega investiraju preko 250 miliona eura, a u potpunosti bi trebalo da bude završen do 2022. godine. Ciljno tržište su mladi parovi, što uostalom proizilazi iz koncepta ovog kompleksa ispunjenog prostorima za sport i rekreaciju, kao i dečju igru, biciklističkim stazama i urbanim vrtovima.

SeiMilano će svojim stanovnicima nuditi ceo niz pametnih rešenja, a stanovima će se, naročito grejanjem i/ili hlađenjem, upravljati putem mobilnog telefona i aplikacije Planet App, preko koje će se dobijati i razne informacije, vesti i obaveštenja. Podno grejanje, stanice za punjenje električnih automobila, video nadzor, kontrolne sobe i usluge portira, pametni ormarići za dostavu, brojni zajednički i višenamenski prostori, pametni sistem navodnjavanja, jaslice i dečji vrtić, i još puno toga, dovoljna su potvrda da život u savremeno i kvalitetno osmišljenom predgrađu može biti itekako poželjan.

E2 portal