GRAD BEČ POKLANJA SVOJIM GRAĐANIMA VAUČERE ZA POPRAVKU KUĆNIH UREĐAJA

Grad Beč od 21.avgusta poklanja svojim građanima vaučere do 100 eur za popravku kućnih uređaja.

U slučaju oštećenja ili kvara, razni uređaji poput tostera, usisivača ili mašina za pranje veša i sudova često završe u otpadu, iako mnogi od njih mogu da se poprave i još dugo mogu da se koriste. Popravkom proizvoda umesto kupovinom novih, štedimo resurse, a time i životnu sredinu.

Kako bi sprečila stvaranje dodatnog otpada i time doprinela očuvanju životne sredine, austrijska metropola je nedavno uvela vaučere za popravke, pod nazivom Wiener Reparaturbon. Od 21. avgusta građani Beča mogu da ih traže putem posebne internet stranice, i uz njih umanje iznos popravke za 50 %, odnosno, za do najviše 100 eura.

Vaučeri takođe pokrivaju troškove procene kvara u visini do 45 eura, čak i ako se ispostavi da se nešto ne isplati popravljati. Vaučeri vrede za gotovo sve vrste popravaka, bez obzira na to da li se radi o kućnim aparatima, elektronskim uređajima, sportskim spravama ili nameštaju i odeći, a mogu se iskoristiti isključivo u servisima koji su uključeni u Bečku mrežu servisa za popravke (Reparaturnetzwerk Wien), a koji učestvuju u ovoj inicijativi.

E2 portal   (Ekovjesnik)