NOVA SOLARNA AUTOBUSKA STAJALIŠTA U ŽABLJU

Projekat postavljanja novih solarnih autobuskih stajališta na teritoriji opštine Žabalj, koji je započet sredinom 2018. godine, priveden je kraju.

Kako je navedeno na sajtu Opštine, nesvakidašnja stajališta nalaze se na najprometnijim čekalištima autobusa, odnosno na mestima sa najvećom frekvencijom putnika, a napajaju se strujom pomoću sopstvenih solarnih panela, odnosno obnovljivih izvora energije, što je njihova najveća prednost.

Sadrže bežičnu računarsku mrežu, odnosno besplatan internet i priključke za punjače mobilnih telefona. Ukoliko dođe do vandalizma, tu je sistem video nadzora i automatski poziv policiji. Na taj način, moderne stanice su zaštićene od uništavanja.

– Nova autobuska stajališta samo su jedan segment unapređenja standarda na području naše opštine, čija multifunkcionalnost će višestruko koristiti građanima. Osim besplatnog interneta i punjača za mobilne telefone, putnici će imati mogućnost da se informišu o svim aktivnostima Opštine Žabalj dok čekaju autobus. To će im omogućiti paneli koji se nalaze u sklopu novih stanica – rekao je predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

E2 portal   (Ekapija)