GRUPNI POZIVI NA VIBERU AKTIVIRANI I ZA SRBIJU

Rakuten Viber je objavio da je nova funkcija grupnih video poziva od sada aktivirana za sve korisnike aplikacije širom sveta. Tako će oni biti u mogućnosti da prenesu svoje poruke sagovornicima na najsadržajniji način, bez obzira na to da li se radilo o poslovnom onlajn sastanku, brzom video pozivu između članova porodice ili razmeni novosti među prijateljima.

Viber grupe su stalno dostupne, uz visoki kvalitet veze i bez opterećivanja protoka podataka – kako bi 20 ljudi moglo da održi sastanak i sarađuje istovremeno. Uz to, ova nova funkcija je bezbedna za korisnike poput svih drugih na Viberu – što podrazumeva da Viber nema pristup podacima koji se razmenjuju tokom poziva – pružajući potpunu privatnost i pouzdanost onima koji je koriste.

U slučaju da želite da održite onlajn sastanak sa saradnicima, školsko predavanje, čas vežbanja kod kuće, pokažete kulinarsko umeće ili podelite tajne svog uživanja u nekom hobiju – grupni video pozivi na Viberu su prava stvar za vas. U uslovima kada je i dalje preporučen određen nivo fizičkog distanciranja, oni će vam značajno pomoći da ostvarite komunikaciju na željenom nivou i uz pun audio-vizuelni doživljaj koji vam je potreban.

Kako biste započeli grupni video poziv, potrebno je da:

• pritisnete novo „video“ dugme, dodato na vrh vašeg Viber ekrana – ili samo dodate još sagovornika u već uspostavljen video-poziv, i
• Uživate u tome što se vidite i pričate sa svojim prijateljima, članovima porodice ili kolegama i koleginicama.

Prilikom započinjanja grupnog poziva korisnik će moći da prikaže video svim njegovim učesnicima, dok će svaki od njih moći da „zakači“ na vrh svog ekrana svog izabranog sagovornika tokom trajanja poziva. Povrh toga, imaće mogućnost da isključe ton ili sliku tokom poziva, kao i da vide ko je to još učinio od drugih učesnika.

E2 portal