HOTEL U PARIZU SVOJOM VERTIKALNOM BAŠTOM VRAĆA PRIRODU U GRAD

Novi hotel Villa M ukupne površine 8.000 kvadratnih metara nalazi se u 15. pariskom arondismanu Montparnasse (Boulevard Pasteur), raspolaže sa savremeno opremljenim sobama i apartmanima, restoranom, konferencijskim salama, co-working prostorom, teretanom i barom na krovu, a njegov dizajnerski tim navodi kako su pri njegovom planiranju i izgradnji u potpunosti bili fokusirani na zdrav život i želju za „povratkom prirode u grad“.

Villa M je pod umetničkim vođstvom Philippea Starcka osmišljena kao organska kreacija i zaista jedinstvena ‘zelena’ zgrada koja štiti i podstiče urbani biodiverzitet, čime su ispunjeni i ciljevi plana ozelenjavanja grada Pariza.

Ulaz u hotel Villa M vodi direktno u prostor za dnevni boravak i restoran sa otvorenom kuhinjom, koji omogućuje pristup terasi na zadnjoj strani zgrade sa stablima smokvi. U podzemnoj etaži smešteni su konferencijski prostori i kancelarije za sastanke, dok se na dva sprata iznad nalazi 20 „otvorenih kancelarija“ i co-working prostor uz teretanu sa bokserskim ringom i sobe za jogu.

Hotel je smešten na četiri najviša sprata zgrade, i nudi 67 soba i šest apartmana, a mnoge od smeštajnih jedinica imaju balkone ili terase ispunjene zelenilom. Tople, zemljane boje glavna su odlika hotelskih enterijera, što se odnosi i na najveći apartman Pasteur, koji je smešten na uglu sedmog sprata i ima dve terase.

Na krovu se nalazi bar sa voćkama i bujnim zelenilom, koji dizajneri opisuju kao „viseću oazu“ s koje se pruža pogled na ceo Pariz.

E2 portal