IKEA U PARIZU UVELA DOSTAVU REKOM SENOM

U nastojanju da u svom poslovanju dodatno smanji emisije CO2 i istovremeno skrati rokove isporuka u glavnom gradu Francuske, IKEA se udružila sa komoanijom Box2Home kako bi pokrenula novi način dostave i to brodskim prevozom rekom Senom, kao i električnim vozilima za isporuku na kućnu adresu kupaca.

Regija Île-de-France je podržala projekat logistički i finansijski, kao deo šireg programa podsticanja korišćenja rečnih putevaa u Francuskoj. Osim što dostava rekom Senom omogućuje izbegavanje saobraćajnih gužvi na prilazu glavnom gradu Francuske i time obezbeđuje kraće vreme isporuke, novo rešenje omogućuje da se ceo IKEA asortiman dostavi rekom, emitujući do pet puta manje emisije CO2 u odnosu na isporuke kamionima. Time se utiče na značajno smanjenje saobraćaja, s obzirom da su kamioni do sada prelazili oko 300.000 kilometara godišnje. Krajnje isporuke se dalje vrše isključivo električnim vozilima na kućne adrese kupaca.

„Ponosni smo što smo pioniri u ovom području i što u Parizu uvodimo isporuke rekom Senom. Sa ovom inovacijom preduzimamo važan korak kako bismo omogućili rast dostava na kućnu adresu uz značajno smanjenje uticaja na životnu sredinu.“ – izjavila je Emma Recco, voditeljka poslovnog razvoja u IKEA Francuska.

E2 portal