KNAUF INSULATION U SUSRET STROGIM USLOVIMA EU U 2021.GODINI

Nemačka kompanija Knauf Insulation će u narednih 12 meseci realizovati još jednu investiciju. Novim ulaganjima u Srbiji kapacitet fabrike kamene mineralne vune u Surdulici biće povećan za oko 20 odsto, odnosno proizvodnja će iznositi preko 55 hiljada tona godišnje. Time se podmiruju kompletne potrebe tržišta u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, a izvozni kapaciteti fabrike u Surdulici se povećavaju.

Uporedo sa ovom investicijom, oprema će biti unapređena najsavremenijom tehnologijom, čime se zadovoljavaju ekološki standardi Evropske unije, koji bi trebalo da stupe na snagu 2021. godine.

Knauf Insulation je prisutan na srpskom tržištu od 2005. godine kada je uspešno privatizovao fabriku za proizvodnju kamene mineralne vune – tadašnji Vunizol. Od tada do danas uloženo je preko 30 miliona evra investicije i danas zapošljava 130 ljudi.

Knauf Insulation predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, sa 40 fabrika širom sveta koje su iste po standardima i tehnologijama, bez obzira da li posluju u Srbiji ili daleko razvijenijim zemljama u EU ili SAD, a godišnji promet kompanije premašuje iznos od 1,7 milijardi evra.

Zahvaljujući uvođenju Ecose tehnologije u proizvodnju 2009. godine, fabrika je tržištu ponudila vrhunske održive proizvode na bazi sirovina iz prirode. Dolazeća investicija će obezbediti dodatne količine kamene mineralne vune i zadovoljiti sve veću tražnju za kvalitetnim izolacionim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti objekata i štite ih od požara.

E2 portal