KOMPANIJA IZ HRVATSKE NAJAVLJUJE ELEKTRIČNI AUTOMOBIL KOJI ĆE KOŠTATI DO 5000 $

Zagrebačka M SAN grupa prvo je iznenadila poslovnu javnost u regionu korporativnom obveznicom.

Prvi put je kapital tražila izvan kruga banaka, i u rekordna dva sata prikupila traženih 200 miliona kuna (26,67 miliona evra). Onda je tome dodala najavu IPO, koja bi bila najveće tehnološko listiranje u Hrvatskoj svih vremena.

M SAN je po prihodu, naime, veći od Eriksona, NT-a i Spana zajedno, piše Jutarnji list. Uz to, portal otkriva da kompanija gradi novu fabriku. U Zagrebu već ima fabriku pametnih televizora, a sada su joj apetiti i veći.

„U e-mobilnosti, gde želimo da budemo tržišni lider, razvijamo sopstveni brend MS Energy, koji ima veliki potencijal. Reč je o novom tržištu koje se tek definiše. Već sad nudimo električne trotinete i bicikle pod našim brendom, a u budućnosti i druga laka električna vozila. Uz to, ulažemo u sopstveni pogon za sklapanje električnih bicikala, prvenstveno za potrebe brenda, ali u budućnosti i za druge robne marke u regionu i Evropi. Planirani godišnji kapacitet novog pogona biće 50.000 komada električnih bicikala ili trotineta“, izjavio je predsednik uprave M SAN grupe.

Prema njegovim rečima, trendovi u svetu, prvenstveno u EU, kreću se u smeru e-mobilnosti u svim segmentima. S druge strane, u Kini već postoje laka vozila čije su cene manje od 5.000 dolara.

„Mi smo se za sada fokusirali na bicikle i trotinete, ali ubuće planiramo da proširimo paletu proizvoda i na takva, laka i cenom pristupačna električna vozila i to će nam biti sledeći fokus u razvoju MS Energya“.

E2 portal   (B92)