KONFERENCIJA „(ZELENA) ENERGIJA JE ŽENSKOG RODA“ ODRŽAĆE SE 10.FEBRUARA U BEOGRADU

Konferencija „(Zelena) energija je ženskog roda“, koja je deo projekta „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“, održaće se 10. februara u hotelu Metropol u Beogradu uz prisustvo državnih zvaničnika, ambasadora, predstavnika kompanija.

Konferenciju organizuje Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade, a na svečanom otvaranju okupljenima će se obratiti ambasador Kanade u Srbiji Žil Norman i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Nakon svečanog otvaranja biće organizovane dve panel diskusije:

– Uloga i značaj žena za razvoj energetike i OIE sektora – institucionalni pogledi

– OIE kao sigurna poslovna i karijerna budućnost žena – iskustva liderki i istraživačke perspektive

Među panelistima i moderatorima konferencije nalaze se menadžeri, direktori, inženjeri iz WindEurope, EBRD, Sekretarijata Energetske zajednice, EPS, Elektromreže Srbije AD, kao i privatnih kompanija koje posluju u sektoru OIE.

Na konferenciji će premijerno biti emitovan film „Ja sam žena i radim u sektoru OIE“ u kom će četiri junakinje otkriti kako su odlučile da karijeru grade u sektoru obnovljivih izvora energije, sa kakvim izazovima se suočavaju prilikom projektovanja vetroparkova i održavanja hidrocentrala, ali i šta bi savetovale mladim devojkama koje tek razmišljaju o studijama.

Da podsetimo, projekat „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“ sprovodi Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade. Cilj projekta je promocija žena koje rade u sektoru OIE kako bi se motivisale mlade devojke da karijeru grade u ovoj oblasti.

E2 portal