LEONARDO DIKAPRIO I EŠTON KUČER INVESTIRAJU U ZELENU ALTERNATIVU ZA STIROPOR

Borba protiv pakovanja koji zagađuju životnu sredinu je nedavno dobila veliko pojačanje.

Kompanija Cruz Foam iz Kalifornije je objavila da su glumci Leonardo DiKaprio i Ešton Kučer uložili 3,4 miliona dolara u njihovu kompaniju, koja je počela da pravi zamenu za stiropor od ljuski škampi. Ogromne količine stiropora se koriste za jednokratnu upotrebu, kod isporuke raznih proizvoda. Među prvima, ovu prednost u pakovanju je prepoznala kompanija Whirlpool.

„Misija da izbacim plastiku za jednokratnu upotrebu i da se borim za čistu i održivu životnu sredinu, čini me uzbuđenim da se pridružim kao investitor i savetnik i radujem se onome što ćemo zajedno postići“ izjavio je DiKaprio.

„Vidimo ogroman potencijal u primeni ambalaže kompanije Cruz Foam, dok se industrija udaljava od proizvoda na bazi nafte i okreće se ka novim tehnologijama biomaterijala“, rekao je Kučer.

Materijal koji koriste dolazi iz čitina koji se izvlači iz ljuski škampi. Kako kažu, reč je o drugom najprisutnijem biopolimeru na planeti. Ostali sastojci uključuju škrob i druge prirodne materijale.

Kako kažu osnivači, potrošači žele materijale koji štite proizvode, a ne nanose štetu.

„Naši proizvodi su cirkularni u svojoj prirodi. Upotrebljavamo biopolimere iz prirode da stvorimo kompostabilan materijal koristeći postojeći lanac snabdevanja po sličnoj ceni“ navodeu iz kompanije Cruz Foam.

E2 portal