LOGISTIČKI PROJEKAT „RemiHub“ OSVAJA EVROPSKU NAGRADU ZA INOVACIJE

Istraživački projekat „RemiHub“ kojim se ispituje dostava pošiljki na ekološki prihvatljiv način osvaja nagradu za političku inovaciju 2020. godine u kategoriji „kvalitet života“. Ovo je prvi put da međunarodno priznanje „The Innovation in Politics Award“ stiže u Austriju.

Svake godine organizacija “The Innovation in Politics Institute” na nivou Evrope nagrađuje projekte i političare, koji kroz inovativan pristup problemima postižu konkretne rezultate, nezavisno od političkog opredeljenja i nivoa vlasti. Ove godine je nagrada pripala “RemiHubu” i članici bečke gradske vlade Ulli Sima.

“RemiHub” od novembra 2019. godine ispituje načine optimizacije gradske logistike. U tu svrhu dostavljači i veleprodaje za privremeno skladištenje robe koriste prazne garaže za autobuse, javnog gradskog prevoznika Wiener Linien. Nakon toga se dostava ka odredištima vrši teretnim biciklima kapaciteta do 200 kilograma, koja su u vlasništvu kompanije “Heavy Pedals”. Cilj projekta je skratiti i pojednostaviti logističke lance i na taj način dodatno doprineti smanjenju CO2 emisija i kvalitetu života u Beču.

E2 portal   (EurocommPR)