MERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI NA OPŠTINI SAVSKI VENAC

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da je četiri puta više domaćinstava opštine Savski venac dobilo subvencije za sprovođenje mera energetske efikasnosti u odnosu na 2022. godinu.

Minstarka je izjavila i da će takav trend biti nastavljen tokom posete domaćinstvima sa pomenute beogradske opštine, koja su iskoristila bespovratna sredstva države i opštine i energetski unapredila svoje domove.

„Posetila sam dve porodice sa Savskog Venca koje su dobile subvencije u iznosu od 50 odsto vrednosti radova za zamenu stolarije, što je realizovano za nekoliko meseci od dana konkurisanja“, navela je ona, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Najavljeno je da će tokom proleća biti raspisani novi javni pozivi, sa ciljem da se još 10.000 domaćinstava širom Srbije uključi u program i dobije bespovratna sredstva koja pokrivaju od 50 do 65 odsto investicija za energetska unapređenja.

Proces apliciranja je po rečima korisnika subvencija jednostavan, a inicijatice vezane za širenje energetske efikasnosti biće nastavljane.

E2 portal