NAJBOLJI PERIOD ZA RENOVIRANJE DOMA

Često se ljudi pitaju: „koje je najbolje vreme za renoviranje?“ Pravi odgovor bi bio: „Bilo koje vreme, bitno je da ste vi spremni na to.“

Međutim, postoji naravno doba godine koje se više preporučuje za određenu vrstu renoviranja, kao i za uštedu troškova, ali često se ova dva faktora ne poklapaju. Imajući to u vidu, mi vam dajemo predloge, u zavisnosti od preioda godine, šta bi bilo najpovoljnije raditi.

Idealno godišnje doba za renoviranje je jesen ili proleće, kada temperature variraju od 15-20 stepeni.

Renoviranje od januara do početka marta

Iako je hladno za rad napolju, ovo je dobar trenutak za početne radove. Smrznuto tlo i suv vazduh su bolji za kopanje temelja i nalivanje betona, nego vlaga i blatnjavo tlo. Takođe, zimi su češće radnici na raspolaganju, jer svi čekaju proleće za početak radova.

Renoviranje od aprila do juna

Ovo je period kada građevinci najviše rade, tako da ćete verovatno tada i najviše platiti njihove usluge. Proleće je tradicionalno vreme za rad, promene, renoviranje, period kada se budimo iz hibernacije i želimo nešto novo u svom životnom okruženju. Ovaj period je dobar za renoviranje terase, ograde i generalno za rad na otvorenom.

Renoviranje od jula do septembra

Tokom letnjih meseci, preporučuje se renoviranje unutrašnjeg prostora, kuhinje ili kupatila. Poslednja stvar koju želite da renovirate tokom vrelog leta je potkrovlje, to se nikako ne preporučuje! Takođe, ako je neophodno renoviranje krova, ovo je idealan period, pošto su krovnim materijalima potrebne visoke temperature za zaptivanje.
Ko može sebi da priušti, idealno bi bilo da otputuje tokom radova i da se vrati na gotovo.

Renoviranje od oktobra do decembra

Iako je prvi deo ovog kvartala idealan za poslove napolju, sa druge strane je ovo tradicionalno period kada vlasnici žele da završe sve poslove renoviranja, zbog praznika.

E2 portal