NEXE TERMO BLOK ŠTEDI ENERGIJU I NOVAC

Visoko kvalitetna sirovina gline, duga tradicija i moderna tehnologija NEXE blok stavlja u vrh kako na domaćem tako i na sve većem broju izvoznih tržišta. Naša osnovna vizija je da sa visoko kvalitetnim proizvodom ispunimo očekivanja i zadovoljimo potrebe kupaca.

NEXE Termo blokovi su blokovi velikog formata koji omogućuju manji utrošak blokova po m2, manju potrošnju maltera i uštedu vremena u gradnji. Termoizolacione osobine Termo blokova dobijaju se pravilnim projektovanjem poroznosti, dimenzija i dizajna finalnog proizvoda. Na taj način omogućava se akumulacija toplote tako da se blokovi polako hlade a leti sporo zagrevaju. Pored izvrsnih termoizolacionih svojstva termo blokovi zahvaljujući svojoj poroznosti imaju olakšanu masu čime se uveliko olakšava manipulacija blokovima na gradilištu.

Sa građevinsko biološkog aspekta, termo blok je idealan proizvod, jer je isključivo izrađen od prirodnih materijala bez sintetičkih dodataka. Zidovi od termo blokova omogućuju dobra paropropusna svojstva i dobru zvučnu izolaciju, a u kombinaciji sa dodatnom toplotnom izolacijom i dobra izolaciona svojstva daju preduslov za stvaranje prijatne mikroklime u prostoru.

Celokupan proces proizvodnje, od pripreme sirovine do sortiranja finalnog proizvoda, je propraćen detaljnom kontrolom kvaliteta proizvoda (sirovine, međuproizvoda, finalnih proizvoda), kao i kontrolom procesnih parametara. Pored interne kontrole koja se obavlja u laboratoriji Stražilova i proizvodne kontrole u pogonima za proizvodnju, kontrolu finalnog proizvoda vrše i ovlašteni instituti u zemlji (institut IMS u Beogradu) i inostranstvu (Institut za gradbeništvo ZAG u Ljubljani). Na taj način je obezbeđen visoki stepen sigurnosti u ostvarenju konstantnog i dobrog kvaliteta proizvoda, što je potvrđeno i SERTIFIKATOM ISO 9001.

Termo blok zadovoljava ne samo zahteve kvaliteta nacionalnih standarda SRPS B.D1.015 i SRPS B.D8.011, nego i zahteve evropskog standarda EN 771-1. Termo blok je blok sa povećanim udelom šupljina, što ukazuje i vrednost upijanja vode koja iznosi ~ 17 %, ali i izuzetnih mehaničkih karakteristika. Pritisna čvrstoća (marka) termo bloka TB-25 je veća od 100 dN/cm2.