ODRŽIVA ARHITEKTURA I ENERGETSKA EFIKASNOST – TEME MEĐUNARODNOG KONGRESA U OKTOBRU

Treći međunarodni kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost“ biće održan sa odgovarajućim izložbama, radionicama i pratećim programom od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Cilj je afirmisanje jedne od najznačajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost, navodi se u saopštenju.

Organizatori Kongresa su Udruženje Ekokult+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća, sa suorganizatorima, arhitektonskim fakultetima iz Podgorice i Zagreba.

Biće održana predavanja i izložbe projekata 10 eminentnih arhitekata, stručnjaka iz ove oblasti iz 10 zemalja sveta.

– Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo mora da bude održivo u svim segmentima, u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori će na jednom mestu okupiti arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi. To je naš doprinos ostvarenju cilja celog čovečanstva, da se smanji emisija CO2 u atmosferu, spreči daljnje zagrevanje planete, i na taj način zaštiti životna sredina i njeni prirodni resursi, zemlja, voda i vazduh – kaže arhitekta Vladimir Lovrić, predsednik Organizacionog odbora Kongresa.

Detaljnije informacije o predavačima se nalaze na sajtu www.congress-saee.com.

E2 portal