POZIV FIRMAMA ZA ZAMENU STOLARIJE I FASADE NA OPŠTINI PALILULA

Grad Beograd raspisao je javni poziv za učešće privrednih subjekata koji će obavljati radove na zameni stolarije i fasada u domaćinstvima na teritoriji opštine Palilula.

Budžet za sufinansiranje mera energetske sanacije domaćinstava građana Palilule je 20 miliona dinara, dok će vlasnicima stambenih objekata polovina troškova ukupnih radova biti pokrivena iz gradskog i republičkog budžeta.

Javni poziv za zainteresovane građane Palilule biti objavljen u novembru.

Da bi privredni subjekti, odnosno kompanije koje se bave ugradnjom prozora, vrata i drugih elemenata termičke izolacije mogli da se prijave na ovaj javni poziv, u obavezi su da prethodno ispune nekoliko uslova. Neophodno je da su privredni subjekti upisani u APR registar najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode.

Od 17 beogradskih opština, Palilula je izabrana kao pilot-projekat, jer je nakon izvršene analize utvrđeno da je najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom.

Najavljena su i veća sredstva za narednu godinu kako bi se u saradnji sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku građanima i u ostalim beogradskim opštinama omogućilo da izvrše energetsku sanaciju na svojim objektima.

Rok za prijavu privrednih subjekata na javni poziv je 22. oktobar.

Više informacija svi zainteresovani mogu naći i na sajtu Grada Beograda.

E2 portal   (Beoinfo)