PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA ZAMENU STOLARIJE, IZOLACIJE I UGRADNJU SOLARNIH PANELA U NIŠU

24

Nišlije koje žele da uz subvencije na kućama i stanovima zamene stolariju, urade izolaciju ili postave solarno grejanje mogu da se prijave na konkurs koji je raspisao Grad Niš. Rok za prijavu je do četvrtka, 21. oktobra.

Iako je najpre najavljeno da će građani 11 mesta sa juga moći da u julu i avgustu konkurišu za subvencije za mere energetske efikasnost, nakon slabije zainteresovanosti Nišlija, nakon prve podele sredstava, poziv je ponovljen. Građani će imati 21 dan za prijavu.

Poziv je raspisan za sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a uslove koje treba da ispunjavaju građani i stambene zajednice su sledeći:

Građani koji su vlasnici ili suvlasnici nepokretnosti – porodične kuće ili stana na teritoriji Grada Niša (prema rešenju o porezu na imovinu); vlasnici legalnih nepokretnosti – porodične kuće ili stana, kao i vlasnici nepokretnosti koji se u postupku ozakonjenja; građani koji su izmirili obaveze po osnovu poreza na imovinu za nepokretnost za koju podnose prijavu (poresko uverenje ne starije od šest meseci); stambene zajednice koje su upisane u odgovarajući registar – piše u konkursu.

Konkursna dokumentacija i detalji javnog poziva dostupni su na sajtu Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na šalterima Gradskog uslužnog centra u Ulici Nikole Pašića 24.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministarstvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

E2 portal   (Južne vesti)