PRIKUPLJENO VIŠE OD 100 TONA SMEĆA U AKCIJI „ZAVRNI RUKAVE“

U akciji čišćenja Srbije „Zavrni rukave“ učestvovalo je 4.900 građana, a prikupljeno je više od 100 tona smeća, najviše do sada, saopštio je ekološki pokret Eko straža.

U saoštenju se navodi da je u 11. takvoj akciji, u nedelju na 304 lokacije širom Srbije prikupljeno najviše smeća do sada, 10.700 džakova, odnosno 100 tona.

„Uprkos kiši, hladnoći i lošem vremenu, širom Srbije 4.900 ljudi je ‘zavrnulo rukave’ i očistilo obale reka, kanale, šume, parkove, školska i vrtićka dvorišta, zelene površine unutar stambenih blokova, parkinge i divlje deponije na 304 lokacije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u akciji učestvovali najmlađi i najstariji sugrađani, škole i fakulteti, sportska društva, grupe stanara, planinari, kajakaši i mnogobrojne organizacije.

„Zavrni rukave“ je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja ima za cilj da se što više organizacija, grupa građana i individualaca, okupi da za jedan dan, u isto vreme, na što više lokacija širom Srbije očisti što više smeća.

„Zavrni Rukave“ teži omasovljenju svesti o velikom problemu neregulisanih deponija i smeća u prirodi, kao i da pokrene  građane željne pozitivnih promena u životnom okruženju i društvu.

E2 portal