REKONSTRUKCIJA OŠ DUŠKO RADOVIĆ NA NOVOM BEOGRADU

Kompletna rekonstrukcija OŠ Duško Radović kod Fontane na Novom Beogradu (nekadašnja OŠ 25. maj) i sanacija školskog dvorišta, koja je počela nedavno, trebalo bi da budu završeni u naredna četiri meseca. Investitor radova je Opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, a ceo projekat će koštati 162 miliona dinara.

Prema rečima direktora škole Njegoša Zejaka, ova institucija počela je da radi 1961. godine i do danas nije renovirana, a sva ulaganja su se odnosila samo na tekuće održavanje.

– Poslednjih osam godina bilo je problema sa strujom i elektroinstalacijama i to je bio signal da mora nešto da se preduzme, zbog bezbednosti dece. Ovo je prvi put za 58 godina koliko škola postoji, da se radi kompletna rekonstrukcija spolja, iznutra i u dvorištu – rekao je Zejak.

Na zgradi škole trenutno se menja oronula fasada i postavlja se termoizolacija iznutra i spolja, na krovu i u zidovima. Radovima je predviđena i kompletna zamena stolarije, rekonstrukcija elektroinstalacija, renoviranje fiskulturne sale, učionica, kuhinje, biblioteke i sanitarnih blokova. U planu je i projektovani toalet za osobe sa posebnim potrebama.

Takođe, očekuje se i postavljanje solarne centrale na krovu objekta u cilju proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, a cela škola će biti pokrivena bežičnom internet mrežom i najsavremenijim sistemom video-nadzora. Sanacijom dvorišta predviđeno je uređenje sportskog igrališta i ostalih pratećih sadržaja.

Ovu školu pohađa 830 đaka smeštenh u po 16 odeljenja razredne i predmetne nastave. Dok je rekonstrukcija u toku, učenici nastavu pohađaju u školama Ivan Gundulić, Ratko Mitrović i Đuro Strugar.

E2 portal   (Novosti)