REKONSTRUKCIJA PIO FONDA U NEMANJINOJ – POVEĆANA ENERGETSKA EFIKASNOST

Povodom neophodne rekonstrukcije i adaptacije objekta Filijale Beograd, Republčki fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je tender vredan 1,16 milijardi dinara (oko 10 mil EUR).

Filijala se nalazi na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića i zauzima bruto površinu od 8.470,32m2.

Kako navodi portal eKapija, nabavkom su predviđene intervencije vezane za raspored prostorija u objektu, energetsku sanaciju i zamenu postojećih završnih obloga na podovima, zidovima i plafonima. Kabina lifta će biti dimenzionisana tako da omogućava korišćenje licima u invalidskim kolicima, a u planu su i rampe za pešake, rampe za lica u invalidskim kolicima i podizni liftovi.

U planu je kompletna rekonstrukcija elektroinstalacije, rasvete i galanterije, povezivanje elektroinstalacije na dizel agregat, strukturni kablovski sistem, sistem IP telefonije, urgentnih SOS poziva, sistem za označavanje sadržaja i oglašavanje, konferencijska oprema u salama za sastanke, kao i sistemi tačnog vremena, administriranja redova čekanja, Tk trase, detekcije i dojave požara, preventivnog otkrivanja požara, video nadzora, detekcije provale i poplave, kontrole pristupa, automatskih barijera i upravljanja tehničkom zaštitom.

Sve mašinske instalacije potrebno je zameniti novim instalacijama sa boljim stepenom iskorišćenosti i povećanom energetskom efikasnošću.

Tender je otvoren do 29. septembra.

E2 portal (Gradjevinarstvo)