SOLAGRO PREDSTAVIO NOVI MODEL PAMETNE PRESE ZA RECIKLAŽU LIMENKI

Domaći startap Solagro predstavio je javnosti novi model pametne prese za reciklažu limenki u ICT Hub-u u Beogradu.

Posle godinu dana rada na projektu Solagro Smart Recycler 2.0, koji je finansirao Fond za inovacionu delatnost kroz Program ranog razvoja, novi uređaj je spreman za praktičnu primenu. Ovaj uređaj predstavlja tehnički najnapredniji model pametne prese koji ima unapređen mehanizam za reciklažu, pruža bolje korisničko iskustvo i nudi atraktivan dizajn.

Solagro se bavi kreiranjem novih rešenja u oblasti reciklaže ambalažnog otpada. Kroz inovativan pristup i „gejmifikaciju“ procesa reciklaže, Solagro želi da motiviše ljude da recikliraju. Solagro pametna presa je mobilan i efikasan uređaj koji smanjuje zapremnu otpada za 90% u odnosu na početno stanje. Atraktivnog je izgleda, pogodna za postavljanje u kompanijama, na trgovima, plažama, festivalima, koncertima, sportskim i kulturnim manifestacijama.

Do sada je instalirano više od 150 presa u 8 zemalja sveta, a kompanija je sarađivala sa više od 30 klijenata, među kojima su i najveći svetski brendovi poput Ball Packaging, Coca Cola, Molsoon Cors.

Osim rada na projektu Solagro Smart Recycler 2.0, tim je imao veoma uspešnu godinu. Solagro pametna presa je predstavljena na prestižnim događajima u Londonu, Frankfurtu, Berlinu i Pragu. Uspostavljena je saradnja sa GIZ inovacionim fondom na projektu Yes we CAN! koji podrazumeva izgradnju pametnog portala za reciklažu, a dogovoreno je i partnerstvo sa kompanijom za upravljanje impact investicijama Finance in Motion, uz pomoć kojeg će se finansirati Solagrove promotivne i edukativne kampanje o reciklaži tokom proleća i leta 2019. godine u Beogradu.

E2 portal   (Ekapija)