TEPIH OD RECIKLIRANIH, PLASTIČNIH FLAŠA

Šta se dešava sa plastičnim flašama koje bacite u kantu za otpatke ? Prema Mohawk Industries, proizvođaču EverStrand tepiha, jedna od četiri plastične reciklirane flaše postaje EverStrand tepih.
Flaše vode, sokova, gaziranih pića su napravljene od smole, koja je u porodici poliestera poznata kao polietilen tereftalat, skraćeno PET. Te boce su označene kodom za reciklažu 1.

Za proizvodnju boca se koristi visokokvalitetna smola, pošto moraju da se zadovolje FDA standardi. Njen kvalitet nije umanjen procesom reciklaže, čak i nakon što se pretvori u pahuljice, istopi i nastanu vlakna za tepih, ona daje predivo koje je kvalitetnije od većine sintetičkih prediva tepiha.
Potrošači postaju sve više eko-svesni, pa su tako i njihove odluke u vezi kupovine « zelenije ». Pored ovih tepiha, Mohawk Industries u ponudi ima i ekološke proizvode za čišćenje istih, kao i proizvode za čišćenje podova. Cena je veoma pristupačna što je izuzetno važno.
Ovi tepisi osim što su atraktivni, oni su i praktični za korišćenje. Potrebno je dve nedelje da se od reciklirane boce napravi tepih.  Zbog svog sastava, lako upijaju mrlje, reflektuju svetlost, što tepohu daje jasnoću boje.Svako vlakno ima nevidljivu štit od prljavštine, prosipanja, a tepih ostaje lep kao i onog dana kada je postavljen u dom. Dolazi sa desetogodišnjom garancijom, ali ako se pravilno održava, može da traje i mnogo duže.

E2 vesti