U BORU PLANIRAJU IZGRADNJU VETROPARKA

Na sednici Gradskog veća grada Bora jednoglasno je usvojen predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane Snaga istoka na teritoriji grada.

– Jedna, za nas, najbitnija tačka dnevnog reda jeste početak izrade plana izgradnje još jednog vetroparka na teritoriji grada Bora. Nakon izrade plana izgradnje vetroparka na Crnom vrhu snage 350 megavata u toku je izrada plana još jednog vetroparka na teritoriji grada Bora. Vetroelektrana će se prostirati na potezu Veliki krš, planina Stol i Deli Jovan „sa snagom 450 megavatčasova“. Rok za izradu plana je godinu dana – rekao je gradnačelnik Bora Aleksandar Milikić, prenosi sajt Grada.
Dodao je da je „siguran sam da će svi vetroparkovi koji se grade na teritoriji grada Bora biti budućnost razvoja zelene energije na teritoriji Republike Srbije i grada Bora:

– Novim zakonom, koji je u proceduri, biće predviđeno odvajanje određenih finansijskih sredstava procentualno lokalnim samoupravama na čijim teritorijama se grade vetroparkovi. Pošto će Bor biti grad sa najvećim kapacitetom vetroparkova, siguran sam da će to biti ozbiljan izvor prihoda za sam grad u narednom periodu.

E2 portal (eKapija)