U INDIJI IZGRAĐENO VERTIKALNO SELO ZA 5000 LJUDI

U Puni, osmom po veličini gradu u Indiji, i najbrže rastućem gradu na svetu, izgrađeno je 1068 stanova, gde bi moglo da se smesti oko 5000 ljudi. Naselje se nalazi na samoj periferiji Pune, a zgrada pod nazivom Future Towers ima oblik planinskog masiva.
Ovo je ujedno i prvi projekat kompanije MVRDV u Indiji. Future Towers podstiče interakciju između različitih stanovnika, koji dolaze iz različitih sredina, imaju različit nivo prihoda, a privučeni su konkurentnim cenama stanova.
Sastoji se od stanova od 45m2 pa do 450m2. Uprkos upečatljivom izgledu poput planine, dizajn ogromne zgrade je zasnovan na istraživanju o stambenim standardima u Indiji i kulturnim očekivanjima. Na primer, planovi zgrade su uključili principe Vastu Shastra, tradicionalan sistem arhitekture, koji može da se poredi sa Feng Shui principima.
U stambenom naselju je korišćen i prirodni ventilacioni sistem, koji pomaže u izvlačenju vazduha iz kuhinje.
Veliki društveni prostori su raštrkani širom zgrade, i projektovani su za različite aktivnosti, kao što su mini golf ili briga o deci.Spoljna dvorišta pružaju dodatni prostor za okupljanje.

E2 portal (Inhabitat)